52 gyakorlat az önbizalom növelésére

Egy ideje botor módon a polc mélyén kuporgott ez a pakli kártyám, melyet korábban gyakran lapozgattam. Roppant boldog voltam, amikor kinyitva az első lapon épp azt a tanácsot láttam viszont, amely nekem is életfilozófiám – Mosolyogj! Ez a környezetedet is pozitív, bizakodó állapotba hozza, a jó atmoszféra pedig segít neked is legyőznöd a félelmeid és magabiztosabban szerepelni, akár egy telefonkonferenciáról, akár egy előadásról legyen szó.

A kártyák folyamatos lapozgatása nemcsak az önbizalmadat, hanem lassacskán az önbecsülésedet is erősíteni fogják. A kettő egymás nélkül létezhet ugyan, de nem érdemes az önbizalmat túlturbózni, ha nincs mögötte erős önbecsülés. Az önbizalom ugyanis elsősorban külső forrásokból táplálkozik, mint például a siker, a dicséret, elismerés, de ha ez nincs meg, egy alacsony önbecsülésű ember hamar összeomlik, az önbizalom pedig jön-megy, mint a yo-yo.
Szerencsére ez a pakli az önbecsülésédet is gyúrni fogja.. 🙂

Ízelítőül részletek a kártyacsomagból:

Sohasem késő, hogy megváltozz!
Néhányan azt hiszik, önértékelésük be van betonozva, alapjelemvonás, amit lehetetlen megváltoztatni. Légy tisztában azzal, hogy az önbizalom formálása a te kezedben van, képes vagy fejleszteni nap mint nap. Szembesítsd magad ezzel az érzéssel, éld át! Segít, hogy proaktívan, pozitívan és magabiztosan élj.

Fejlődni mindig lehet
A legmagabiztosabb, a leghatározottab emberek életében is felütheti a fejét néhanapján az önmagukkal kapcsolatos kétség. Légy elég bölcs ahhoz, hogy tudd: mindig van lehetőség fejlődni! Te is lehetsz egyre magabiztosabb az élet bármely területén. Élvezd az életet, és soha ne légy túl szigorú magadhoz, akkor sem, ha önbizalmad átmenetileg egy kicsit meginog.

Az igazán hatásos változás elérése kedvéért hagyd elől a paklit (ne tégy úgy, mint én!), és válogasd ki magadnak azokat a tanácsokat, amelyeket egyáltalán nem szoktál gyakorolni, újszerűnek, idegennek tűnnek neked, válassz ki egyet és azt gyakorold. Ha már úgy érzed kezdesz belejönni, vedd elő megint a paklit és nézd át megint, mi az, amiről korábban azt gondoltad, hogy megy, de mégsem, vagy már menet közben elsajátítottál valamit, amiről korábban azt gondoltad képtelen lennél rá.

Az egyes módszerek meggyökereztetése nem két napos program, a szokássá tételhez jóval több idő kell (kutatások szerint 20-30 nap), épp ezért légy türelmes magaddal! 🙂

************************

A kártyacsomag ötletén felbuzdulva elkészítheted a saját kis önbizalom/önbecsülés erősítő pakkodat, amelybe folyamatosan gyűjtheted az ötleteket, módszereket, idézeteket, amelyek valóban személyre szabottan csak Neked szólnak és átsegítenek Téged a borúlátó napokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.