Döntésképtelenség – Állandóság a változásban

Az örökös elégedetlenség korát éljük. Az újabbnál újabb elektronikai kütyük, a rohamos technikai fejlődés termékei, a reklámok, média, mind-mind azt sugallják, hogy folyamatosan van újabb, jobb, szebb. A folyamatos változáshoz pedig természetes módon alkalmazkodunk, ezáltal igyekszünk lépést tartani, „képben”, „uptodate”-ek lenni. A változás azonban rányomja a bélyegét az emberi kapcsolatokra Olvass tovább!

Mit szeretnek a nők?

FIGYELEM! Ez az írás a nőkről szól, nem a csajokról. Egy nő és egy csaj között hatalmas a különbség – ezt remélem te is tudod. Rengeteg idő és energia egy párkapcsolat, azonban megéri. Ha te boldoggá tudsz tenni egy nőt, hidd el, hogy ezerszeresen visszakapod tőle.   Nézzük tehát: mit szeretnek a Olvass tovább!

Ne add fel a szerelmet!

Hányszor hallottuk már mástoktól, esetleg mi magunk is mondtuk megannyiszor: „Soha nem találom meg a nagy Őt. Sose leszek szerelmes.” Jaj, dehogynem. Meg fogod találni. Annyi a kulcs csupán, hogy hinni kell benne és nem szabad feladni a reményt. Lehet nem jön olyan könnyen, mint a filmekben, lehet egy hihetetlenül Olvass tovább!

Láthatatlan látható

Végül, a láthatatlan, láthatóvá válik. Elhiszed, mert tapasztalod. Gyakorlatban a pszichológia, mint lélekkel foglalkozó tudomány, semmit sem ér önismeret nélkül. De mit jelent ez a szó, lecsupaszítva, mezítelenül állva a tükör előtt, amikor nem a sminked készíted vagy pengéd húzod borostás arcodon? Némán állsz a tükör előtt és belenézel saját Olvass tovább!

5 tipp az önbecsülés növelésére

Manapság mindenki számára nyilvánvaló, hogy sem a magánéletben, sem a munka világában nem tudunk komoly sikereket elérni önbizalom, önbecsülés nélkül. Sajnos az emberek többsége nem úgy nő fel, hogy ezt hozza magával a családból, és az iskola sem jeleskedik abban, hogy erősítse az önbecsülésünket. A jó hír viszont az, hogy Olvass tovább!

Brené Brown – Élj szívvel, lélekkel

Ez a könyv sokak kezében megfordult, állítólag valaki úgy kapta promóciós anyagként egy könyvesbolttól/kiadótól, és járt ajándékként kézről kézre, mígnem nálam kötött ki. Épp meséltem anyukámnak, hogy a héten már másodszorra is perfekcionistának neveztek, ami azért tartok viccesnek, mert mind a munkám, mind az élet egyéb területein egyáltalán nem érzem Olvass tovább!

Nézőpontok-Találkozások – Festésterápiás tanfolyam ajánló

Festés, megfigyelési rajz, szénrajz – Collot színtana alapján 6 hetes tanfolyam Ujváry Éva Collot festésterapeuta vezetésével Polaritásban élünk, egymásnak feszülő ellentétekben, ami nem vezet sehová. A Fény és a Sötétség két kreatív teremtő erő. Nem látható. Minden, ami láthatóvá válik, a fény és a sötétség találkozásának eredménye. A találkozásból létrejön Olvass tovább!

Mit tegyünk, ha hisztis a gyerek

A napokban olvastam egy cikket a gyermeki hisztiről, amiről úgy írtak, mint a “gyermek tiltakozásának megnyilvánulása” olyankor, amikor a “gyermek akar valamit, amit a szülő ellenez”. A cikk kitért arra, a -szerintem is- régóta fennálló, alapvetően hibás nézetre, miszerint a hiszti a gyermek egyfajta manipulációja arra, hogy megkapja, amit akar, valamint az ehhez Olvass tovább!

Ezt bizony elrontottam… Hogyan gondolkodsz, amikor valami nem úgy sikerül, mint ahogy azt vártad?

A két gyerekem teljesen különböző abból a szempontból, ahogy a kudarcaikat kezelik. A kislányom, ha nem sikerül neki valami legtöbbször könnyedén túllép rajta azzal, hogy „nem baj, majd megpróbálom újra, és akkor majd sikerül”. A kisfiam pedig sokszor elkeseredik és elmegy a kedve az egésztől. A gyerekek sokszor görbe tükröt Olvass tovább!

Sheryl Sandberg – Dobd be magad!

Sheryl Sandberg a Facebook vezérigazgató helyetteseként lett világhírű, bár azt megelőzően sem kisebb hírű cégnél, mint a Google-nél volt felsővezető. 2011-ben a Forbes magazin a világ 5. legbefolyásosabb nőjeként ismerte el – bár ő ezt nemes egyszerűséggel röhejesnek nevezte, azért, mert amikor megkapta a díjat, még maga sem hitte el, Olvass tovább!