Döntésképtelenség – Állandóság a változásban

Az örökös elégedetlenség korát éljük. Az újabbnál újabb elektronikai kütyük, a rohamos technikai fejlődés termékei, a reklámok, média, mind-mind azt sugallják, hogy folyamatosan van újabb, jobb, szebb. A folyamatos változáshoz pedig természetes módon alkalmazkodunk, ezáltal igyekszünk lépést tartani, „képben”, „uptodate”-ek lenni. A változás azonban rányomja a bélyegét az emberi kapcsolatokra Olvass tovább!

Mit szeretnek a nők?

FIGYELEM! Ez az írás a nőkről szól, nem a csajokról. Egy nő és egy csaj között hatalmas a különbség – ezt remélem te is tudod. Rengeteg idő és energia egy párkapcsolat, azonban megéri. Ha te boldoggá tudsz tenni egy nőt, hidd el, hogy ezerszeresen visszakapod tőle.   Nézzük tehát: mit szeretnek a Olvass tovább!

Ne add fel a szerelmet!

Hányszor hallottuk már mástoktól, esetleg mi magunk is mondtuk megannyiszor: „Soha nem találom meg a nagy Őt. Sose leszek szerelmes.” Jaj, dehogynem. Meg fogod találni. Annyi a kulcs csupán, hogy hinni kell benne és nem szabad feladni a reményt. Lehet nem jön olyan könnyen, mint a filmekben, lehet egy hihetetlenül Olvass tovább!

Láthatatlan látható

Végül, a láthatatlan, láthatóvá válik. Elhiszed, mert tapasztalod. Gyakorlatban a pszichológia, mint lélekkel foglalkozó tudomány, semmit sem ér önismeret nélkül. De mit jelent ez a szó, lecsupaszítva, mezítelenül állva a tükör előtt, amikor nem a sminked készíted vagy pengéd húzod borostás arcodon? Némán állsz a tükör előtt és belenézel saját Olvass tovább!

Végül, a láthatatlan, láthatóvá válik.
Elhiszed, mert tapasztalod. Gyakorlatban a pszichológia, mint lélekkel foglalkozó tudomány, semmit sem ér önismeret nélkül.
De mit jelent ez a szó, lecsupaszítva, mezítelenül állva a tükör előtt, amikor nem a sminked készíted vagy pengéd húzod borostás arcodon? Némán állsz a tükör előtt és belenézel saját szemedbe, ahol megpillantod önmagad. Fel fogod tenni a kérdést. Boldog vagyok? Azt csinálom, amit valóban szeretek? Ki vagyok és merre tartok? Jelen vagyok a saját életemben? Az vagyok, aki lenni szeretnék? Fájdalmas, tiszta kérdések ezek. Sokszor kegyetlennek hangzanak, mert talán soha nem válaszoltál őszintén.
Éppen babát terveztek pároddal, de nem érzed társadnak. Szeretkezéseknek vélt kefélések áldozata vagy, piros csipkés melltartód pedig már régen nem a vágyat ébresztik benned, csupán a sperma szaga jut eszedbe, amitől igazából undorodsz, mert folyamatosan azt szeretné a férjed, hogy nyeld le. Boldog vagy te egyáltalán vagy csak ugatsz a szeretet morzsákért, mint egy bőrig ázott, csont és bőr kóbor kutya? Élsz te igazán vagy csak holtkórosan szédelegsz, miközben azt sem tudod, merre vagy arccal előre? Veszel levegőt egyáltalán? Egy mélyről jövő, puszta szeretetből áramló, igenlő gyógyító energiákkal tele, tiszta forrással átitatott, lélekszabad levegőt?
Nem hiszem.
Keseregsz a múlt, megváltoztathatatlan idilli pillanatain vagy épp méhedig és beled végéig hatoló fájdalmain. Sajnálod tetteid, melyekért nulla felelősséget óhajtasz vállalni. Megbánásokkal és károgásokkal mérgezed lelked és tested. Előbb süket leszel, aztán vak, majd később a tercier fázisban, érzéketlen. Végül már a libidó is elszáll, a szerelmes, bizalommal teli, egészséges csókban nem is hiszel, mert régen eladtad pár simogatás falatért a lelked.
Apád nem volt mindig férfi és szülő, mert minta csak a tapétán volt, anyád meg robotolt és küzdött harmincegy éven keresztül. Nem ismeri az orgazmus fogalmát sem és kettő percnél tovább soha nem csókolózott senkivel. Apáddal főleg nem.
A múlt sérelmei, amit szüleid teremtettek, nem tartoznak rád. Vedd tudomásul! Kezd el a saját életed élni, rakd le Ararát hegynyi súlyaid és lépj tovább! Indulj meg végre! Lejárt az időd Kedvesem, akkor is, ha azt hiszed, végtelen vagy a relatív hologram időben és térben. Spirituális vagy? Rendben.
Akkor válaszolj erre az egyszerű kérdésre! Mikor cselekedted meg utoljára, amit éreztél és gondoltál, három másodperces reakció- és türelmi időn belül? Érzés, gondolat, tett. Ezt hívom én önbizalomnak és felelősségvállalásnak. Például élből beleállsz a helyzetbe és le is reagálod. Döntesz. Kimondod. Hálás vagy. Bízol. Megteremted, amire vágysz.
Megvetted már a jegyed következő célod állomására?
Még nem?
Itt az idő.
Addig is kívánom neked, hogy gyógyulj természetesen!
Murányi Edina nemzetközi díjas parapszichológus, mikrotetováló művész


https://pixabay.com/hu/spir%C3%A1l-univerzum-ter%C3%BClet-1037508/

5 tipp az önbecsülés növelésére

Manapság mindenki számára nyilvánvaló, hogy sem a magánéletben, sem a munka világában nem tudunk komoly sikereket elérni önbizalom, önbecsülés nélkül. Sajnos az emberek többsége nem úgy nő fel, hogy ezt hozza magával a családból, és az iskola sem jeleskedik abban, hogy erősítse az önbecsülésünket. A jó hír viszont az, hogy Olvass tovább!

Brené Brown – Élj szívvel, lélekkel

Ez a könyv sokak kezében megfordult, állítólag valaki úgy kapta promóciós anyagként egy könyvesbolttól/kiadótól, és járt ajándékként kézről kézre, mígnem nálam kötött ki. Épp meséltem anyukámnak, hogy a héten már másodszorra is perfekcionistának neveztek, ami azért tartok viccesnek, mert mind a munkám, mind az élet egyéb területein egyáltalán nem érzem Olvass tovább!

Nézőpontok-Találkozások – Festésterápiás tanfolyam ajánló

6 hetes tanfolyam Ujváry Éva Collot festésterapeuta vezetésével Polaritásban élünk, egymásnak feszülő ellentétekben, ami nem vezet sehová. A Fény és a Sötétség két kreatív teremtő erő. Nem látható. Minden, ami láthatóvá válik, a fény és a sötétség találkozásának eredménye. A találkozásból létrejön a közép, tér keletkezik és a színek, melyek Olvass tovább!

Mit tegyünk, ha hisztis a gyerek

A napokban olvastam egy cikket a gyermeki hisztiről, amiről úgy írtak, mint a “gyermek tiltakozásának megnyilvánulása” olyankor, amikor a “gyermek akar valamit, amit a szülő ellenez”. A cikk kitért arra, a -szerintem is- régóta fennálló, alapvetően hibás nézetre, miszerint a hiszti a gyermek egyfajta manipulációja arra, hogy megkapja, amit akar, valamint az ehhez Olvass tovább!

Ezt bizony elrontottam… Hogyan gondolkodsz, amikor valami nem úgy sikerül, mint ahogy azt vártad?

A két gyerekem teljesen különböző abból a szempontból, ahogy a kudarcaikat kezelik. A kislányom, ha nem sikerül neki valami legtöbbször könnyedén túllép rajta azzal, hogy „nem baj, majd megpróbálom újra, és akkor majd sikerül”. A kisfiam pedig sokszor elkeseredik és elmegy a kedve az egésztől. A gyerekek sokszor görbe tükröt Olvass tovább!

Sheryl Sandberg – Dobd be magad!

Sheryl Sandberg a Facebook vezérigazgató helyetteseként lett világhírű, bár azt megelőzően sem kisebb hírű cégnél, mint a Google-nél volt felsővezető. 2011-ben a Forbes magazin a világ 5. legbefolyásosabb nőjeként ismerte el – bár ő ezt nemes egyszerűséggel röhejesnek nevezte, azért, mert amikor megkapta a díjat, még maga sem hitte el, Olvass tovább!