Nézőpontok-Találkozások – Festésterápiás tanfolyam ajánló

Festés, megfigyelési rajz, szénrajz - Collot színtana alapján

6 hetes tanfolyam Ujváry Éva Collot festésterapeuta vezetésével

Polaritásban élünk, egymásnak feszülő ellentétekben, ami nem vezet sehová. A Fény és a Sötétség két kreatív teremtő erő. Nem látható. Minden, ami láthatóvá válik, a fény és a sötétség találkozásának eredménye. A találkozásból létrejön a közép, tér keletkezik és a színek, melyek állandóan változnak, ahogyan a fény erőssége és a nézőpontunk változik. Minden nézőpontból más színeket látunk, ahogyan a mellékelt képen is, ugyanaz a fa ugyanabban az időpontban más arcát mutatja a fény előtt és a fény mögött fényképezve. Minden színnek van egy sajátos mozgás-minősége ahogyan a fény és a sötétség találkozásában keletkeznek. Liane Collot d’Herbois pontos képekben írta le ezeket a mozgás-minőségeket, és azt is, hogyan tükröződik a Fény – Szín - Sötétség makrokozmikus hármassága a hármas tagozódású emberben.

Az emberi lélek is a világos és sötét gondolatok egymásnak feszülésében hullámzik. Ezekben a feszültségekben új képesség-erők is születhetnek, ha figyelmünket koncentráljuk és kontrolláljuk. Ellenkező esetben a feszültség nem-oldódása betegségeket is keletkeztethet.

A tanfolyamon a gyakorlatok segítik a pontos megfigyelést, a rugalmas gondolkodást, a nézőpontváltást, az érzésben oldódást, mindezt tudatos jelenlétben.

A részvétel sem rajz, sem festési előképzettséget nem igényel.

Mikor, hol?

  • Dátum: 2017. szeptember 14, 21, 28, október 5,26 és november 2. (csütörtökök) 8.30-10:30
  • Cím:  Sophianum, Budapest, Hattyú utca 14. 

 

Információ

Részvételi díj a hat alkalomra anyagöltséggel együtt: 27 600 Ft. Részletfizetés lehetséges.
Bővebb info:  Ujváry Éva
Telefon: 06-20-575-7049
E-mail: eva.ujvary29@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.