Ujváry Éva

Elérhetőségek

Email: eva.ujvary29@gmail.com
Telefon: +36-20-5757-049
Web: Festésterápia
Facebook: Fény-Szín-Sötétség

Személyes konzultációk Gödöllőn,  és Budapesten, csoportos foglalkozások Budapesten

Ujváry Éva

Festésterapeuta, képzőművészeti terapeuta, terápiás képzések óraadó tanára

Mindig is két dolog érdekelt: a színek és az emberek. Továbbá a változás, ami maga az Élet.
A színek is állandóan változnak, átalakulnak a fény és a sötétség találkozásában, ahogyan ezt az égbolton is megfigyelhetjük. Az emberi lélek is a világos és sötét gondolatok egymásnak feszülésében hullámzik. Ezekben a feszültségekben új képesség-erők is születhetnek, de nem oldódásukban betegségek is keletkezhetnek. Például depresszív lélekállapot, ami számos betegség alapjául szolgál.
A festésterápiában mindez és minden korábbi tudásom, képzettségem, tapasztalatom-nőként és anyaként is- összekapcsolódott.
Örömmel találtam rá a hollandiai Emerald Foundation öt éves képzésére, ahol egy speciális terápiás módszert, a Fény-Szín-Sötétség festésterápiát oktatták. Itt nagyon sokat tanultam az ember és a színek kapcsolatáról orvosoktól, terapeutáktól, művészektől, sok gyakorlati munkával és saját belső munkával kísérve. Szakmai gyakorlataimat Firenzében és Hágában végeztem kiváló terapeuták vezetésével. Azóta sok éves tapasztalatra tettem szert.

Működési területem:

  • egyéni terápiás foglalkozások
  • önismereti és csoportos tréningek
  • művészeti tanfolyamok

Fontosnak tartom, hogy minél több ember megismerje a festésterápiában, művészetterápiában rejlő gyógyító, támogató lehetőségeket. Ez a jövőben - mivel mai világunkban a színek (érzések) és a melegség (szeretetre való képesség) eltűnőben vannak - egyre fontosabbá válik.

Ügyfél vélemények

”Az a fantasztikus ebben a festésben, hogy a vége mindig egy jóleső megcsináltam élmény, és tetszik ahogy megcsináltam”

„Megtapasztaltam a festést, mint tanulási eszközt és módszert, amellyel gyorsan, mély és tartós benyomásokat szerezve, jól és pontosan meg lehet közelíteni valamit, sőt, szerintem bármit”

„Egy felszabadító érzés hogy meg tudom tenni azt a lépést, ami néha reménytelennek tűnik”

”Miközben festettem, az az érzésem volt, hogy most szabadon, védett környezetben próbálhatok ki találkozásokat, ütközéseket”

Bejelentkezés/ információ kérés Évától

Ügyfél vélemények

38 éves hölgy visszajelzése (sclerosis multiplex)
“Lényeges változásokat vettem észre (…) A terápiás folyamat ideje alatt feltűnt, hogy az éjjelem nincs szakaszokra darabolva, hanem zavartalanul végig alszom. A nappalom pedig sokkal nyugodtabb. A másik változás az, hogy jobban tudok összpontosítani. Ez nem csak a tanulásban nyilvánul meg, hanem a mindennapjaimat jobban át tudom tekinteni, szervezni a napomat. Mindenre van időm, amit eltervezek. A járásom is jobb lett. (…) Rövidtávon olyan, mintha nem is lenne gond a járásommal. (…) Úgy érzem, hogy sok pozitív változás történt, ami vonzotta a többi változást is.” O.SZ.

47 éves vagyok, 42 éves korom óta rendszeres asztmás rohamokkal küszködtem. A hagyományos orvoslás szteroidos kezelése életmentő volt sok esetben, de pontosan tudtam, hogy a gyógyulás útja nem ez. Tisztán láttam, hogy a betegség okai bennem rejlenek, s csak azok megoldásával fogok tudni túllépni a helyzeten. (...) Számos alternatív módszerrel próbálkoztam, hullámzó eredménnyel.
(…) A festésterápiának köszönhetően gyakorlatilag 4 hónapja nem használok semmilyen gyógyszert (szteroid, hörgőtágító,stb.). Ellenben az önmagammal való őszinte viszony, eddig nem tapasztalt minőségi fejlődésnek indult. A foglalkozások után, vagy egyértelmű jelentésű üzeneteket kapok álmok útján a bennem megoldásra váró problémákról, vagy reggel ébredek egy konkrét mondattal, képpel, melyek egyértelművé tesznek adott helyzeteket, s azok megoldására is támpontot adnak, vagy hirtelen bevillan egy új lehetőség az eddigi sematikus reakciók helyébe. Őszinte szívvel ajánlom mindenkinek, aki úgy gondolja, szeretne a végére járni élete egy fontos, de megoldatlan helyzetének, vagy egészségügyi problémájának.” Cs. E.